24. новембар 2009.

Olimpijske markice naljutile Anu i Jelenu (?!)

Promocija poštanskih markica sa likom Ane Ivanović i Jelene Janković koja je trebalo da se održi u Skupštini Beograda, odložena do daljeg, nesporazum sa PTT oko vrednosti markica! Razlog je nezadovoljstvo članica našeg olimpijskog tima vrednošću markica na kojima se nalazi njihov lik.

Generalni direktor "PTT Srbija" Goran Ćirić je predstavio poštansku marku "Olimpijski teniski tim Srbije - Novak Đoković", čija je vrednost 46 dinara, dok je za ostale igrače valuta znatno niža, što je zasmetalo Jankovićevoj i Ivanovićevoj. Anina markica košta 40, Jelenina i Nenada Zimonjića 30, dok Janka Tipsarevića svega 20 dinara, zbog čega je srpski tandem snova odlučio da se promocija prolongira.

- Svi kao sportisti treba da budemo ponosni što nam je ukazana čast da se naš lik nađe na markicama, Jelena i ja smo presrećne, ali nastao je problem u kriterijumu. To je jedini problem i nadam se da će ubrzo biti rešen - izjavila je Ana Ivanović, a Jelena se nadovezala.

- Svi smo mi deo olimpijskog tima i svaka markica bi trebalo da bude iste vrednosti, a ne nečija 30, druga 40, 46 dinara. Markice neće biti povučene, nama je čast da ih imamo, samo ne želimo da bude razlike. Svi smo deo jedne zemlje i treba da smo tretirani na isti način, a ne da se neki zapostavljaju - dodala je Jankovićeva.

Promocija poštanskih markica sa Aninim i Jeleninim likom bi zatvorila krug, jer su već objavljene markice muškog dela olimpijskog tima. U Skupštini grada su spremni da se promocija održi bilo kad.

Vesna Rudić, koordinator izvršnog direktora za poštanski saobraćaj "PTT-a", rekla je da su oni neprijatni iznenađeni reakcijom Ane Ivanović i Jelene Janković.

- Apoeni nemaju veze sa poštovanjem ili vrednovanjem sportista. Svi apoeni su važni i oni poštuju filatelističku i poštansku formu i čine komplet, što smo im objasnili. Oni su kao novčanice, važne su i one od 1.000 i od 100 dinara, i to ko je na njima ne označava vrednovanje. I oni manji apoeni su važni, kada, na primer, šaljete dopisnicu. Najvažnije je da su svi u kompletu, nije nam padalo napamet da nekog degradiramo, nominala nije izraz poštovanja - rekla je Vesna Rudić.

Нема коментара:

Постави коментар