29. март 2010.

Paninijev album World Cup 2010

Iako najavljen za 10. april, Paninijev album za sličice Svetsko prvenstvo Južna Afrika 2010, pojavio se na kioscima karajem marta. Sakupljači će biti u prilici da po ceni od 40 dinara za kesicu (5 sličica po kesici) popune 638 praznih mesta u svom albumu. U slobodnoj prodaju alubm će koštati 100 dinara, ali je moguće uz neke dnevne novine i časopise dobiti tako-reći besplatno.


U iščekivanju svog primerka albuma, u Brazilu je album već ugledao svetlost dana, iako još uvek nije pušten u prodaju. Ipak, većina medija objavila je popunjenu „duplericu" sa likovima brazilskih reprezentativaca, na kojoj se, između ostalih, nalazi i Ronaldinjo, as Milana koga selektor Karlos Dunga, kako stvari stoje, neće staviti na spisak putnika za Južnu Afriku. Pored Ronaldinja, još dva igrača, čije je igranje na SP pod znakom pitanja, našla su svoje mesto u „Paninijevom" albumu. U pitanju su Adrijano, zvezda Flamenga i Andre Santos iz Fenerbahčea. Sigurno mesto u albumu, verovatno i na Dunginom spisku, imaju Žulio Cezar, Žuan, Luizao, Maikon, Dani Alveš, Žilberto Silva, Melo, Elano, Kaka, Robinjo, Nilmar, Luis Fabijano...

Inače, album je "procurio" u brazilskoj javnosti zahvaljujući Marini de Souzi, kćerki poznatog crtača stripova, Maurisia de Souze. Ona je prisustvovala svečanoj promociji albuma i tom prilikom fotografisala je stranicu sa brazilskim nacionalnim timom. Fotku je „okačila" na svoj Tviter profil, ali je ubrzo, po njenom objavljivanju u medijima, morala da je ukloni, jer je, u suprotnom, mogla da se suoči sa tužbom "Paninija", zvaničnim partnerom FIFA.

Italijanski izdavač albuma i samolepljivih sličica je pre, za vreme i posle prethodnog Mondijala u Nemačkoj 2006. godine oborio sve rekorde prodaje, a u ovoj kompaniji očekuju da budu još uspešniji sa novim izdanjem.






Нема коментара:

Постави коментар