31. мај 2011.

Konkurs za strip autore



Pravo učešća na konkursu ovogodišnjeg Međunarodnog salona stripa, po slobodno izabranoj temi, imaju svi afirmisani i neafirmisani strip autori kao i umetnici svih uzrasta i svih likovnih i stilskih profila, medija i izraza.

Rad može biti delo jednog ili više autora, ali kandidat može podneti samo jedan rad u originalu ili dobroj kopiji, obima od jedne do četiri table (poželjan A3 ili A4 format).

“Ne isključuje se mogućnost prihvatanja rada sa strip tematikom i u drugim medijima (reljef, skulptura, instalacija, objekat...), s tim da tekst u stripu mora biti na jednom od jezika naroda bivših jugoslovenskih republika ili engleskom jeziku,” navodi se u saopštenju Mikija Pješčića, urednika festivala.

Uz rad je obavezno poslati (na računaru ili čitko, štampanim slovima, popunjenu) “Prijavu na konkurs za 9. međunarodni salon stripa”, koja se, kao i detaljnije informacije o konkursu i festivalu, može preuzeti sa sajta skc.org.rs.

Nagrada “Gran Pri salona”, koja se dodeljuje uz još desetak priznanja, uključuje i novčani iznos od hiljadu evra.

Festival, koji već osam godina vodi “Srećna galerija“ SKC-a, jedna je od najznačajnijih smotri devete umetnosti u regionu. Do sada je na ovoj manifestaciji učestvovalo više od hiljadu i petsto strip autora iz četrdeset devet zemalja sveta.

Нема коментара:

Постави коментар