10. фебруар 2014.

XXII Zimske olimpijske igre - Soči 2014.

XXII Zimske olimpijske igre održaće se od 7. do 23. februara 2014. godine u Sočiju (Rusija). Takmičenje će se održati u 7 sportova i 15 disciplina. Zvaničan slogan Igara je “Toplo. Hladno. Tvoje.” (što oslikava nacionalni karakter Rusije), a za maskote su izabrani snežni leopard, polarni medved i zec.

Zimske olimpijske igre u Sočiju su bogatije za 12 novih disciplina: paralelni slalom u snoubordu u muškoj i ženskoj konkurenciji štafeta u sankanju, ženski ski skokovi, mešovita štafeta u biatlonu, ekipno takmičenje u umetničkom klizanju, fristajl ski sloupstajl u muškoj i ženskoj konkurenciji, fristajl snoubord sloupstajl u muškoj i ženskoj konkurenciji i fristajl ski halfpipe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Put olimpijske baklje najduži je u istoriji Zimskih olimpijskih igara, a plamen će nositi oko 14.000 ljudi i on će više od četiri meseca putovati kroz 2.900 gradova i mesta.

Olimpijski tim Srbije se satoji od 8 atletičara u 5 sportova: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević, Rejhan Smrković i Milanko Petrović (kros-kantri skijanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Umetnička obrada maraka: Nadežda Skočajić, akademski slikar-grafičar.

Stručna saradnja: Olimpijski komitet Srbije.
Kataloške informacije
7. februar 2014.
Umetnička obrada Nadežda Skočajić
Štampa: višebojni ofset „ZIN” Beograd
Tiraž: 22,00 din (višebojna) 25.000; 46,00 din (višebojna) 25.000
Tabak: 8 + vinjeta
Nacrti: Takmičarka u umetničkom klizanju; Takmičar u ski-skokovima.
Veličina marke: 30 x 37,5 mm.
Važe neograničeno.

Нема коментара:

Постави коментар